När man utgår från utsidan istället för insidan.

En illustration som jag gjorde till vårat kök för något år sedan.
 
Att man utgår från utsidan när man väljer sina vänner gör förhoppningsvis ingen. Hur en person ser ut är i alla fall inte något som är med på min lista över vad som är viktigt hos en riktigt härlig vän. Dock händer det att jag går efter utsidan istället för insidan, och det är när det kommer till böcker.
 
Böcker med ett fint omslag har alltid en större chans att hamna i bokhyllan här hemma än böcker med omslag som inte är fullt lika i ögonfallande.
 
Kanske inte den bästa strategin att ha när man ska köpa en ny bok, tänk vilka underbara historier man går miste om. Men inte desto mindre förändrar det att jag dras först till böckerna med de härliga, färgglada omslagen.  
 
När jag nyligen klickade hem några böcker från Bokus vårrea var det just detta som hände. Jag klickade hem tre stycken böcker illustrerade av Jenny Karlsson. Jag är väldigt förtjust i hennes stil och har inga böcker illustrerade av henne i bokhyllan så tänkte att det var dags att passa på när alla tre böcker i Kicka -serien fanns till kanonpris!
 
Dessutom damp ytterligare tre böcker ner i beställningen, men vilka de är får ni allt se när jag hämtat ut paketet! 

RSS 2.0