Nytt av Jojo Moyes

 
Jag skulle nog vilja säga att Jojo Moyes gjorde sin debut i Sverige med Livet efter dig med dunder och brak. När det begav sig tyckte jag mig höra och läsa lovord om boken överallt. Och nog måste jag erkänna att jag själv - under sommarens värmande solstrålar - hade fastnat rejält där jag satt på balkongen med näsan i boken. 
 
Därför är det med extra glädje som jag nu väntar på Jojo Moyes nya bok. För denna är ingen mindre än uppföljaren till Livet efter dig, och passande heter uppföljaren Arvet efter dig
 
Jag förbokade boken tidigare i somras, och som man säger: den som väntar på något gott. Men nog är det med blandade känslor som jag längtar och hoppas att det snart är vecka 40. Inte blir väntan lättare av att veta att jag har fler härliga böcker som kommer att komma i samma leverans. Med andra ord så väntar ett riktigt smaskigt bokpaket!
 
Jojo Moyes har sedan tidigare fyra stycken böcker utgivna på svenska, och den femte som har utgivningsdatum den 25 september kommer alltså att heta Arvet efter dig. 
 
 
 

Min utländska barnbokssamling

 
Alla barnböcker i bokhyllan som är skrivet på ett annat språk än svenska
 
Min utländska barnbokssamling. Ja, nu kanske du undrar vad det kan vara för någonting. Det ska jag ta och berätta för dig! Så här är det... 
Du har säkert hört talas om att det finns de som skriver, och använder sig av, en bucketlist. Om inte, så är en bucketlist en lista på saker som man vill göra innan man dör.
Jag skrev en sådan för några år sedan och på den listan hade jag skrivit att jag vill besöka Europas alla huvudstäder. Och det är just ur denna punkt från min bucketlist som idéen om en utländsk barnbokssamling utvecklades.
 
Tanken är att jag ska införskaffa mig en barnbok på det officiella språket i varje huvudstad som jag reser till. Av de böcker som finns på bilden ovan så är det två stycken som ingår i samlingen. Jag har alltså hittills lyckats samla på mig två böcker av 47 stycken. Det saknas en hel del med andra ord, men tänk den dagen när alla 47 böckerna är samlade!
 
En närmare presentationen av böckerna tänkte jag göra en annan dag! Kan ni tills dess gissa vilka länder de två böckerna kommer ifrån? Och vilka det är? 
 
 

Dålig Karma

 
 
Titel: Dålig Karma
Författare: David Safier
 
Jag kom i kontakt med David Safiers Dålig Karma genom min syster. Ska jag vara helt ärlig är detta ett par år sedan, så detta kanske inte ska ses som en sen recension, utan istället som ett bok-tips.
 
Vill du läsa en underhållande och hysteriskt rolig bok?
 
Ja, men då är det denna du ska lägga vantarna på! Den rekommenderas starkt!
 
Dålig Karma är en sådan där bok som du helt plötsligt skrattar högt och hjärtligt åt. Något som leder till nyfikna blickar från omgivningen. Här hemma var det sambon som hela tiden fick vända sig om och kolla nyfiket åt mitt håll när jag satt i soffan under en stor filt och läste den här boken.
Den är minsann inte riktigt som någon annan skönlitteratär bok, vilket jag tyckte var otroligt uppfriskande.
Ni vet det där magiska med barnböcker - att allt är möjligt? Flygande nannys, Landet Ingenstans och en flicka som är så starkt att hon kan lyfta upp sin egen häst. En liten sådan känsla får jag av just denna bok. 
 
Så, som sagt, vill du läsa en underhållande och hysteriskt rolig bok - som även känns lite annorlunda och uppfriskande. Ge då denna en chans!
 
 

RSS 2.0